Nikolai Lindholm 

Sappen_GeliGoldmann_10.jpg
 
 
 

Nikolai Lindholm

Nikolai Äystö Lindholm er en musiker som ikke er redd for å prøve nye stiler og sammensetninger. Etter sin skolering i klassisk fagott på Södra Latins gymnasium, Musikhögskolan Ingesund og Griegakademiet i Bergen, har han begynt å finne sin musikalske identitet. Den har blitt dratt mer og mer bort fra det notebundne klassiske og istedet kommet til å handle om svingete vaskebrett og sang, spesielt på finsk.

Nikolai er født og oppvokst i Stockholm, men med sterke røtter i finske Syd-Österbotten. Det er gjennom morens arv den finske musikken og språket kommer. Nikolai trives i vidt forskjellige konstellasjoner, som bakgrunnsmusiker med klarinett, vaskebrett eller et annet instrument i hendene, og i front av scenen og da ofte med sangen som sterkt uttrykksmiddel. I de senere år har han også gjort en del skuespillerinnsatser og trives bra med det.

Nikolai bosatte seg i Malmberget for noen år siden. Han holder konserter, forestillinger og plateinnspillinger rundt om i hele Nordkalotten, men også i resten av Norden og Europa. Han har jobbet som frilansmusiker siden 2012, men underviser også iblant for barn og unge, hovedsaklig med finsk og musikk som emner.

Noen eksempler på Nikolais kolleger og samarbeid er: Johan Airijoki och Malmfältens Rockklubb, The Original Swedish Arvika Blues Breakers, Daniel Wikslund, David Väyrynen och Marken, Øystein Fredriksen, Festibyn, og Evighetens Orkester.

 
 

Praktisk info

Nikolai Lindholm

e-post: post@kultnett.no
web: www.kultnett.no