Lurveleven

Lurveleven skrålogskrammel_jev-35.jpg
 

Lurveleven

En ny produksjon for barn av duoen Skrål og Skrammel er basert på en familie som har mistet det kvenske språket, og dermed blir det så forferdelig stille i huset til den lille familien. Det blir opp til den lille jenta i huset å gjenoppdage språket på vegne av familien. Dette gjør hun ved å reise ut i verden med en sjømannskiste hun har fått av broren – i denne samler hun lyder hun hører, og alle lydene får kvenske navn. Gjennom forestillingen blir magiske sanger, rim og regler på kvensk til, som til sist gjør at jenta mestrer kista og dens innhold, og kan ta dette med hjem til foreldrene.

Lurveleven er et fortellerteater som skal kreve minst mulig av både scenografi og tekniske hjelpemidler. Historien kommer frem ved hjelp av egne stemmer og kropper i sang, fortelling og mime. Fokuset ligger på lyd og språk, og det vil legges opp til stor grad av interaksjon med barna.

 
 

Praktisk info

Varighet:
Aldersgrenser: